Nytt bredband från Ownit

Uppdatering 2023-03-28
Zitius har äntligen lyckats meddela sina underleverantörer (våra tjänsteleverantörer för bredband mm) att deras tjänst till dem upphört. Det innebär att alla våra gamla tjänster har sagts upp och eventuella fakturor för april blivit makulerade. Tyvärr verkar de meddelat fel datum, vi jobbar på att även fakturorna för mars ska makuleras och krediteras utan att vi boende ska behöva trycka på om det.

  • Uppdatering angående nuvarande tjänster och bindningstid:
  • Comhem (nu Tele2) via tre hål i väggen: Har du idag bredband och TV via comhem så kommer det att fortsätta att fungera fram till och med 2023-06-30. Du kommer dock ha dubbelt via Ownit under tiden. Fortsatt tjänst och eventuell bindningstid förbi detta datum upphävs eftersom det inte längre kommer att finnas ett avtal med Tele2 och föreningen.
  • Bredband/TV via öppen fiber och Zitius, oavsett leverantör: Har du idag bredband och/eller TV via fibern kommer denna tjänst automatisk att upphöra och eventuell bindningstid som finns kvar kommer att upphävas eftersom din leverantör nu inte längre kommer att kunna leverera via Zitius nät. Detta gäller även Ownit. Faktura för mars Har du fått en förskottsfaktura för mars som förfaller i månadsskiften hoppas vi att din leverantör hinner makulera den innan den förfaller till betalning. Hinner de inte göra det så är det bäst att ändå betala den och sen begära pengarna tillbaka.

Då det 10-åriga avtalet med Zitius (nu Telia) löper ut 2023-03-01 föreslog styrelsen att det skulle tecknas ett kollektivt avtal. Som det beslutades på stämman har Styrelsen utrett och tecknat kollektivt bredband och TV. Valet föll på Ownit och det kommer att ingå i avgiften för alla boende.

Det som kommer att ingå är 1000/1000 Mbit bredband, ett mindre TV-paket, och även fast telefoni.

Som det aviserades i fredags i allas brevlådor så kommer Ownit snart att komma ut med den nya utrustningen som behövs.

  • Fiberkonverterare (omvandlar fiberkontakt till vanlig nätverkskontakt)
  • Router (behövs om man vill nyttja TV eller telefoni)
  • TV-box

Fiberkonverterare, router, och TV-box tillhör föreningen och får inte tas med vid flytt.

Vill man ha TV så behöver man använda deras router. Vill man använda sin egen router så kan man be Ownits support att brygga routern. Då kopplar man in sin router i deras och kan fortfarande använda TV-boxen.

Vill man ha fler kanaler än de som ingår kan man kontakta Ownit för en uppgradering. Tack vare vårt mindre kanalpaket så får vi 50 kr rabatt på månadskostnaden på paketen vid uppgradering. Se mer om Ownits TV-erbjudanden och uppgradera på deras hemsida.

Det ingår också fast telefoni. Detta är en gratistjänst och vill man nyttja den betalar man enbart för samtal och minuter. Prisinformation finns på Ownits hemsida.

Mer information kommer snart att komma från Ownit till era brevlådor.

Styrelsen