Passersystem

Innehåll

Allmänt

Passersystemet som är installerat är av typen Axema VAKA. Det är LDA Larmkonsult Direct AB som har gjort installationen.

Nu när alla har fått sina taggar så kommer portarna att vara låsta dygnet runt. Nedan följer mer information om de olika delarna i systemet. Endast yttre dörrar och portar byter lås och får passersystem installerat. De inre dörrarna till källare mm kommer använda den gamla portnyckeln som vanligt. Så behåll den.

Taggar

För att öppna dörren utifrån använder man en tagg. För utpassage finns en knapp bredvid dörren. Taggarna är opersonliga men bundna till ert lägenhetsnummer.

För att beställa fler taggar mejlar du styrelsen. Priset är 100kr styck.

Borttappad tag anmäls omgående genom att kontakta styrelsen. Vi kommer då att spärra taggen så den inte går att använda. Vi kan lätt ta bort spärren om taggen hittas igen.

Porttelefon

För ändring av namn eller nummer i porttelefonen skickar du ett mejl till styrelsen. För att kontrollera att ditt nummer är inlagt korrekt så kan du ringa dig själv från porten. Testa gärna att låsa upp porten så du vet att även det fungerar.

Porttelefonen ringer från 08-12 15 27 12. Lägg in i adressboken så att ni vet det är någon vid porten som försöker nå er. Du kan även själv ringa till porten för att låsa upp. Systemet kommer inte att svara utan det kommer att meddelas att det är upptaget och porten kommer låsas upp. Detta gör att det inte kostar något att själv ringa för att låsa upp porten. Endast nummer som ligger inlagda i porttelefonen kan låsa upp porten på detta sätt.

Besökare väljer via porttelefonen namnet på den som ska besökas och trycker på Ring för att ringa upp. Man kan svara i sin mobil vart som helst. Man kan också välja att ha sin fasta telefon i porttelefonen.

När man blivit uppringd från porten så kan man öppna genom att trycka på siffran 5. Det går att öppna samtidigt som besökaren är kvar i telefon. Bara en person kan prata åt gången, det gör att om du pratar kommer du inte att höra personen vi porten. Bäst är att säga ett snabbt hej och sen låta personen prata.

Boka tvättstugan

För att boka tvättid kan man göra på två sätt.

  1. Man kan gå ner till tvättstugan och boka med skärmen som sitter utanför dörren. Man lägger sin tagg emot skärmens läsare och väljer sedan tid att boka.
  2. Man kan gå in på tvattstugan.dubbelbossan.se och logga in. Som användarnamn används numret på sin tagg och som lösenord används hushållets pin-kod. Alla hushållets taggar har en gemensam pin-kod medan alla taggar har olika nummer. Numret står på taggen. Det är det mittersta 8-siffriga numret efter bokstaven A som ska användas. Inledande nollor behöver inte anges. Om numret från din tagg har försvunnit, testa att kolla en av de andra taggarna i hushållet. Annars kontakta styrelsen.

Det finns några begränsningar att tänka på:

  • Tvättid kan bokas upp till 60 dagar framåt i tiden.
  • Maximalt 2 tvättider i taget kan vara bokade.
  • Man aktiverar sin bokning genom att blippa taggen mot läsaren bredvid dörren till tvättstugan när man kommer för att tvätta.
  • Tillträde tillåts i 4 timmar efter sitt pass tagit slut.
  • Passet måste aktiveras senast 30 minuter efter det startat. Annars kan någon annan boka passet. Om ingen annan bokat över passet kan man fortfarande aktivera det genom att blippa och gå in i tvättstugan även efter 30 minuter passerat.
  • Dessa begränsningar kan komma att ändras på i framtiden.

Mer detaljerade instruktioner hur bokningen går till kan man läsa här: Användarinstruktion tidsbokning – Axema VAKA

Felanmälan

Om något skulle gå sönder eller inte fungera, görs felanmälan till Svanströms som vanligt. Om ett namn eller nummer är fel, eller om du vill beställa fler taggar, så ska du mejla styrelsen.

Vid eventuellt strömavbrott finns en batteribackup som räcker i minst ett dygn. I hela Stockholms stad är beredskapen att ett strömavbrott får vara maximalt 12 timmar. Vår installatör intygar att 24 timmar ska vara mer än nog.